Tiedote 27.10.2017
Laadukkaiden ja huolella valmistettujen valmisruokien suosio kasvaa, kun kuluttajat etsivät terveellisiä vaihtoehtoja arjen ruokahetkiin. Vaissi vastaa kasvavaan tarpeeseen kaalikääryle-innovaatiolla, joissa riisitäyte on korvattu runsaskuituisella ja proteiinirikkaalla yhdistelmällä härkäpapua ja täysjyväkauraa. Uusien kaalikääryleiden vegaaninen variantti on proteiinipitoisuudeltaan lähes lihakaalikääryleen luokkaa.
Valmisruokien trendi tuoteuutuuden taustalla
Syömisen välipalaistuminen on kansainvälinen ilmiö, jonka vuoksi laadukkaiden valmisruokien suosio kasvaa. Nyt nousussa oleva slow cooking
-valmisruokatrendi on tuonut valmisruokien tarjontaan pitkää valmistusaikaa vaativia perinneruokia kuten Shepherd’s Pien Britanniassa ja nyhtöpossun Suomessa. “Vaissin kaalikääryleet ovat valmisruokien slow foodia”, kertoo Vaissin toimitusjohtaja Maria Hanho.
”Suomalaiset rakastavat kaalikääryleitä, mutta vain harvalla on aikaa valmistaa niitä itse. Me valmistamme jokaisen kääryleemme käsityönä täytemassoista aina kääryleiden käärimiseen ja kypsentämiseen asti. Herkullinen lopputulos osoittaa, että huolelliseen tuotantoon kannattaa panostaa.”
Helppokäyttöisyyden lisäksi valmisruoilta vaaditaan aiempaa parempia ravintoarvoja. Vaissin vegaanisen kasviskaalikääryleen suunnittelun lähtökohtana olikin luoda kasvisruoka, joka olisi ravintoarvoiltaan lihavaihtoehdon tasoa. Runsaasti C-vitamiinia ja kalsiumia sisältävän kaalin, proteiinirikkaan härkäpavun ja runsaskuituisen täysjyväkauran lisäksi kasviskaalikääryleitä täyttää herkullinen punajuuri ja puolukka. Vaissin lihakaalikääryleiden riisi on korvattu gluteenittomalla kaurarouheella ja kääryleiden sisältämä liha on suomalaista.
Kaalikääryleillä maailmalle – nyt jo 12 miljoonaa käärylettä vuodessa
Vuodesta 1829 asti toiminut Vaissin tila on kaalin edelläkävijä, sillä keräkaalin kasvattaminen tilalla aloitettiin jo 1940-luvulla. Tänä päivänä keräkaalit tulevat kotimaisilta tuottajilta, mutta kääryleiden valmistus tapahtuu edelleen samoissa maisemissa Vaissin tilan kanssa. Perheyrityksen tavoitteena on kehittää jatkossa lisää uudenlaisia tuotteita terveellisestä pääraaka-aineestaan.
Oman kaalikäärylemerkin lisäksi Vaissi valmistaa vuosittain noin 12 miljoonaa käärylettä suomalaiselle ja ruotsalaiselle elintarviketeollisuudelle. Yritys on Pohjoismaiden suurin kaalikääryleiden tuottaja. Tulevaisuudessa Vaissin tavoitteena on valmistaa kaalikääryleitä yhä enemmän vientiin.
Vaissi
Keuruulainen perheyritys Vaissi on Pohjoismaiden suurin kaalikäärylevalmistaja, joka valmistaa vuosittain 12 miljoonaa käärylettä. Vaissi on toiminut samalla tilalla Haapamäellä vuodesta 1829 lähtien. Kuuden sukupolven aikana tilalla on kasvatettu niin kanoja kuin erilaisia puutarhavihanneksia. Kaalin viljely aloitettiin 1940-luvulla, pakastetun kaalinlehden toimitukset aloitettiin 1970-luvulla ja kaalikääryleitä on valmistettu vuodesta 2001 alkaen. Vuoden 2017 lokakuussa Vaissi toi kauppoihin omalla merkillä olevat kaalikääryleensä.
Lokakuun lopussa kauppoihin tulevat tuotteet löytyvät samasta hyllystä muiden valmisruoka-tuotteiden kanssa.