Maajussin -kotiruokaa Keuruulta on iso uudistus Vaissilaisille. Maria Hanho kertoo ajatuksistaan Maajussin kotiruuasta
Perheruokaa Keuruulta
Maria Hanho kiiruhtaa puhelimen äärelle keittiöönsä. Hän on saanut nuorimmaisen lapsen unille ja toinen leikkii mummon kanssa ulkona. Hanhon perhe asuu aivan Vaissin tehtaiden lähellä. Koko Marian perhe on jollain tavalla töissä Vaissin perheyrityksessä Keuruulla. Veli Juho hoitaa kunnossapidon puolta sekä hänen maatilaansa. Hänelle ja Lauralle on aivan pian syntymässä esikoinen, kertoo Maria. Jaakko-puoliso työskentelee myös talvet yhtiössä ja kesät hän hoitaa omaa tilaansa Ruovedellä. Marian vanhemmat ovat jo eläkkeellä, mutta auttavat lasten hoidossa ja tekevät heille sopivia projekteja tarpeen tullen. Maria on vielä osittain hoitovapaalla ja tarvittavat työt hoituvat, kun nuorempi nukkuu päiväunia vanhemman ollessa päivähoidossa.
Vaissi laajensi tuoterepertuaariaan koko perheen valmisruokaan toukokuussa. Vaissi on tuonut kauppoihin kaksi uutuutta, lihamakaroni-laatikon ja broileri-riisipaistoksen sekä perhepakkaukset jo tuituista kaurakaalikääryleestä ja kaalilaatikosta. Tuotteet ovat koko perheen suosikkeja. Vaissin ydin on pitkään ollut kaalikääryleet sekä muut kaalituotteet. Nyt Vaissi halusi laajentua muihinkin tuotteisiin. ”Haluamme tuoda suomalaisille perheille uusia vaihtoehtoja. Näemme, että juuri koko perheen ruuissa on paikka meidänlaiselle pienelle perheyritykselle”, toteaa Maria. ”Haluamme tuoda herkullista ja hyvää ruokaa perheille. Täältä maalta voidaan ponnistaa ja tuoda jotain maanläheistä ja kotimaista ruokaa ja helpottaa perheiden arkea”, kertoo Maria.
Vaissin väki on taitavaa porukkaa, joten heiltä onnistuu myös muutkin kotiruuat kuin perinteiset kaaliherkut. ”Haluamme yritykselle myös toisen tukijalan”, emme ole vain kaalituotteiden varassa, toteaa Maria. Myös vanhat tutut kaalikääryleet sekä liha-kaalilaatikko ovat saaneet uuden pakkauksen. ”Nyt pakkaus ja Maajussin -nimi viestii paremmin sitä mitä olemme. ”Olemme perheyritys Keuruulla, ja täällä me pyöräytellään melkeinpä koko suomen kääryleet käsityönä”, kertoo Maria. Uudet tuotteet jatkavat käsityöperinnettä, ”ruoka on hyvää, laadukasta, rakkaudella tehtyä”, kiteyttää Maria Vaissin tuotteista. ”Ja hei, näitä voi hyvällä omalla tunnolla antaa lapsille, sillä ne sisältävät vain maltillisesti suolaa”. Raaka-aineet ovat kotimaisia, aina kun se vain on mahdollista.
Tuotteita alettiin ideoimaan jo pari vuotta sitten, mutta nyt reseptit ovat hioutuneet niin, että ne ovat valmiita kauppojen hyllyille. Idea Maajussin brändistä tuli toimitusjohtajaja Heikki Latvaselta. ”Juholla siinä taisi olla eniten sulattelemista” naurahtaa Maria. Meidän perheen suosikkituote on broiler-riisipaistos, tämä onkin saanut paljon kehuja kaikilta joille tuotetta on esitelty ja maistatettu. Nyt sitten kokeilemaan uutuus-tuotteita. ”Ja jos kaupan hyllystä ei näitä löydy niin kannattaa pyytää kauppiasta tilaamaan”, toteaa Maria.