700 g kiinteitä perunoita
2 porkkanaa
9 dl vettä
1 kasvis- tai lihaliemikuutio
400 g kaalia
1 sipuli
Öljyä paistamiseen
1 rkl punaviinietikkaa
1 tl paprikajauhetta
400 g jauhelihaa
2 tlk tomaattimurskaa (800 g)
2 tl oreganoa
1 tl basilikaa
1 tl sokeria
(halutessasi 1 tl suolaa)
Tuoretta oreganoa
Tee näin:
Kuori ja kuutioi perunat ja porkkanat. Suikaloi kaali. Kuutioi sipuli. Paista sipuli öljyssä, johon on lisätty 1 tl paprikajauhetta. Laita kiehumaan vesi. Lisää liemikuutio, punaviinietikka sekä perunat, porkkanat ja kaalit. Keitä 15 min ja lisää tomaattimurskat sekä paistettu jauheliha. Jatka hauduttamista, kunnes perunat ja kasvikset ovat kypsiä. Lisää mausteet. Tarjoile tuoreen oreganon kera.